Functieprofiel: Ontbijtmedewerker

Wie houdt er nou niet van een heerlijk ontbijtje op vakantie of tijdens zakenreis? Als ontbijtmedewerker speel je een belangrijke rol bij het zorgen voor een geweldige start van de dag voor de hotelgasten. Maar wat houdt deze functie precies in en welke mogelijkheden zijn er om door te groeien? In deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten.

Dit ben jij

Allereerst heb je een hart voor de horeca. Je bent een vroege vogel en staat graag vroeg op om de hotelgasten een onvergetelijk ontbijt te bezorgen. Je hebt oog voor detail en bent in staat om een mooie presentatie van het ontbijtbuffet neer te zetten. Daarnaast ben je representatief, servicegericht en heb je een vriendelijke en gastvrije uitstraling. Je zorgt ervoor dat de gasten zich welkom voelen en niets tekort komen tijdens het ontbijt.

Dit doe je

Als ontbijtmedewerker in een hotel heb je verschillende taken. Zo zorg je ervoor dat de ontbijtruimte er netjes uitziet voordat de gasten arriveren. Je dekt de tafels en zorgt ervoor dat er voldoende servies en bestek aanwezig is. Tijdens het ontbijt sta je klaar voor de gasten en bedien je hen op hun wenken. Je vult het buffet aan, maakt verse koffie en thee en bakt eitjes en spek. Kortom, je zorgt ervoor dat de gasten een heerlijk ontbijt hebben en tevreden de dag kunnen beginnen.

Deze opleidingen kun je volgen

Er is geen specifieke opleiding vereist om aan de slag te gaan als ontbijtmedewerker. Wel is het belangrijk dat je affiniteit hebt met de horeca, het leuk vindt om gasten een fijne ervaring te bezorgen en representatief bent. Heb je nog geen horeca-ervaring? Dan kun je een basiscursus horeca of bediening volgen. Hier leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt als ontbijtmedewerker. Ook zijn er verschillende opleidingen en cursussen beschikbaar om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, zoals een cursus gastvrijheid of een opleiding tot hotelmanager.

Hier kun je aan de slag

Als ontbijtmedewerker kun je aan de slag bij verschillende hotels. Van kleine familiehotels tot grote ketens. Ook zijn er mogelijkheden bij bed & breakfasts en andere accommodaties. Vrijwel overal waar ontbijt wordt geserveerd!

Doorgroeimogelijkheden

Je hebt vanuit een baan als ontbijtmedewerker de mogelijkheid om door te groeien naar de functie van medewerker bediening of gastvrouw/-heer. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een opleiding tot hotelmanager te volgen en door te groeien naar een leidinggevende functie. Maar ook kun je ervoor kiezen om binnen de horeca te switchen naar een andere functie, zoals receptionist of bedieningsmedewerker. Er zijn volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien in de horeca.

Kom werken in de horeca

De horeca is een verrassend veelzijdige sector met volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Als ontbijtmedewerker speel je een belangrijke rol bij het bezorgen van een geweldige start van de dag voor de hotelgasten. Ben je de servicegerichte vroege vogel die de horeca zoekt? Ontdek snel jouw mogelijkheden!