Verbreed je horizon
met een baan in een hotel

Gasten in de watten leggen in een luxe hotel, hotspots tippen aan B&B-gasten, een bruidspaar de dag van hun leven laten beleven of een congres tot in de puntjes verzorgen. Geen hotel is hetzelfde, maar ook het werk is enorm veelzijdig. Bovendien kun je er snel doorgroeien in andere functies en ontmoet je gasten uit landen van over de hele wereld en zorg je ervoor dat zij in een gespreid bedje terecht komen. Zo komen die lessen Frans en Duits eindelijk eens van pas. Op deze pagina vind je meer informatie over werken in een hotel en lees je welke eigenschappen goed van pas komen in dit vakgebied.

Dit ben jij

Wil jij weten of een baan in een hotel bij jou past? Stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Ben je internationaal georiënteerd?
 • Vind het leuk om iemand in de watten te leggen?
 • Spreek je verschillende talen?
 • Werk je het liefst samen in een team?
 • Ben je servicegericht?
 • Doe jij graag nét dat stapje extra?

Heb je bovenstaande vragen (bijna) allemaal met ‘ja’ beantwoord? Dan heb jij belangrijke eigenschappen in huis voor een baan in een hotel. Scroll verder om te lezen aan wat voor banen je kunt denken of bekijk direct openstaande vacatures.

Dit ga je doen

Hotels zijn misschien wel de meest veelzijdige horecabedrijven die er zijn. Je kunt er vaak eten, drinken, overnachten, feesten én vergaderen. Bijna alle functies die je in cafés en restaurants hebt, vind je dus ook in een hotel. Maar welke functie je ook hebt; de gastbeleving staat altijd centraal. Voor en achter de schermen wordt alles op alles gezet om de gast de tijd van zijn of haar leven te bezorgen.

Hieronder staat een aantal functies waar je aan kunt denken:

Hotel-Restaurant

Hotelbar

Zakenhotel

Bed & Breakfast

(Internationale) Hotelketens

Boutique hotels

Hier ga je werken

Er zijn enorm veel verschillende hotels. Klik door de afbeeldingen om een indruk te krijgen waar je aan de slag kunt. Zie jij jezelf hier al helemaal werken? Scroll door voor tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Aan de slag

Herken je jezelf in de omschrijving hierboven? En ben je ervan overtuigd dat een baan in een hotel iets voor jou is? Tijd voor actie. Met deze tips helpen we je op weg:

 • Vraag rond bij familie en vrienden. Veel mensen hebben werkervaring in de horeca.
 • Kijk op de websites van grote hotelketens of volg jouw favoriete horecazaken op social media om als eerste op de hoogte te zijn van vacatures.
 • Hotels investeren vaak in de opleiding van hun mensen, er zijn veel functies en (dus) veel carrièremogelijkheden.
 • Fris je talenkennis op. Zo kun je vragen van internationale gasten zo goed mogelijk beantwoorden.
 • In sommige horecabedrijven kun je werken en leren combineren. Vraag eens naar de mogelijkheden of kijk voor een stageplek of leerbaan op www.s-bb.nl/studenten/stageplek-vinden.
 • Sollicitatiegesprek gescoord? Bereid je goed voor! Oriënteer je op het bedrijf (vraag mensen die je er kent hoe het is om er te werken) en denk vast na over vragen als; wat vind jij belangrijk in je werk? Wat betekent gastvrijheid voor jou? Hoe wil jij je verder ontwikkelen? Wat voeg jij toe aan het team? En: wat verwacht je van je werkgever?
 • Doe inspiratie op en test je kennis op Passie voor Horeca

Wil je meer weten over alle opleidingsmogelijkheden? Op horeca.nl vind je meer informatie over een opleiding en carrière in de horeca.