Hard gaan met een vette baan
bij een fastservice bedrijf.

Ga jij hard op hard gaan? Bij fastservice draait het, zoals je vast al voelt aankomen, om snelle service. Gasten komen bijvoorbeeld even snel iets eten of wat lekkers halen. De grote fastfoodketens ken je natuurlijk, maar je kunt ook gaan werken bij een snackbar of broodjeszaak. De service is hier niet alleen snel, ook groeit dit segment van de horeca enorm vlug. Goed nieuws voor jou, want er is dan ook veel werk te vinden. Op deze pagina vind je meer informatie over werken bij een fastservice bedrijf en lees je welke eigenschappen goed van pas komen in dit vakgebied.

Dit ben jij

Wil jij weten of een baan in een fastservicebedrijf bij jou past? Stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Houd je van een informele werksfeer?
 • Werk je graag met jonge mensen?
 • Kun je meerdere dingen tegelijk doen?
 • Heb jij een echte hands-on mentaliteit?
 • Ben je stressbestendig?

Heb je bovenstaande vragen (bijna) allemaal met ‘ja’ beantwoord? Dan heb jij belangrijke eigenschappen in huis voor een baan bij een fastservicebedrijf. Scroll verder om te lezen aan wat voor banen je kunt denken en waar je aan de slag kunt.

Dit ga je doen

Als fastservicemedewerker moet je van alle markten thuis zijn. Niet gek, want je hebt veel verschillende taken. Zo verwelkom je gasten, neem je hun bestellingen op, maak je de bestellingen klaar en reken je af. Je doet de bereiding van de gerechten vaak zelf en zorgt dan ook voor een mooie presentatie.

Hieronder staan een aantal functies waar je aan kunt denken:

Internationaal fastfoodrestaurant

Broodjeszaak

Cafetaria

Afhaalrestaurant

Grillroom

Ijssalon

Foodtrucks

Hier ga je werken

Fastservice bedrijven vind je overal in Nederland en in verschillende maten. Klik door de afbeeldingen om een indruk te krijgen van waar je aan de slag kunt. Zie jij jezelf hier al helemaal werken? Scroll door voor tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Aan de slag

Herken je jezelf in de omschrijving hierboven? En ben je ervan overtuigd dat een baan bij een fastservicebedrijf iets voor jou is? Tijd voor actie. Met deze tips helpen we je op weg:

 • Vraag rond bij familie en vrienden. Veel mensen hebben werkervaring in de horeca.
 • Volg jouw favoriete bedrijven op social media om als eerste op de hoogte te zijn van vacatures.
 • Wil je je werk combineren met je studie? Geen probleem. In dit vakgebied zijn veel bijbanen te vinden. Ga gewoon eens langs en vraag naar de mogelijkheden.
 • In sommige horecabedrijven kun je werken en leren combineren. Vraag eens naar de mogelijkheden of kijk voor een stageplek of leerbaan op www.s-bb.nl/studenten/stageplek-vinden.
 • Sollicitatiegesprek gescoord? Bereid je goed voor! Oriënteer je op het bedrijf (vraag mensen die je er kent hoe het is om er te werken) en denk vast na over vragen als; wat vind jij belangrijk in je werk? Wat betekent gastvrijheid voor jou? Hoe wil jij je verder ontwikkelen? Wat voeg jij toe aan het team? En: wat verwacht je van je werkgever?
 • Doe inspiratie op en test je kennis op Passie voor Horeca

Wil je meer weten over alle opleidingsmogelijkheden? Op horeca.nl vind je meer informatie over een opleiding en carrière in de horeca.