Functieprofiel: Leidinggevende keuken/bediening

Ben jij gepassioneerd door koken en bedienen? Ben je iemand die de touwtjes graag in handen heeft en anderen kan motiveren om het beste uit zichzelf te halen? Dan is een baan als Leidinggevende keuken of bediening misschien wel iets voor jou!

Dit ben jij

Als Leidinggevende keuken of bediening ben je de spil in het web van het restaurant. Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat de gasten een fantastische ervaring hebben. Je bent een natuurlijke leider en kan een team motiveren en aansturen. Je hebt ervaring in de horeca en bent in staat om te multitasken. Verder ben je klantgericht, communicatief vaardig en kan je goed omgaan met stressvolle situaties.

Dit doe je

Deze taken voer je uit als Leidinggevende keuken of bediening:

 

  • Aansturen van het keuken- en/of bedieningsteam
  • Plannen en coördineren van werkzaamheden
  • Toezien op kwaliteit en hygiëne van het eten en drinken
  • Opstellen van roosters en bijhouden van de urenadministratie
  • Beheren van de voorraad en bestellen van benodigdheden
  • Ontvangen van gasten en oplossen van eventuele klachten

Deze opleidingen kun je volgen

Om leidinggevende keuken of bediening te worden, zijn er verschillende opleidingen die je kunt volgen. Zo kun je bijvoorbeeld een Mbo-opleiding volgen in de richting van horeca of hospitality management. Tijdens deze opleidingen leer je niet alleen over koken en bedienen, maar ook over leidinggeven, ondernemen en gastvrijheid. Daarnaast zijn er ook diverse specifieke trainingen en opleidingen die je kunt volgen om je kennis en vaardigheden als leidinggevende keuken/bediening te verbeteren. Bekijk ze hieronder.

Doorgroeimogelijkheden

Als leidinggevende keuken of bediening heb je een belangrijke rol in het restaurant. Maar dat betekent niet dat je hieruit niet kunt doorgroeien. Er zijn verschillende functies waar je naar kunt doorgroeien, zoals Restaurantmanager, Food & Beverage Manager of Operationsmanager. Binnen deze functies kun je nog meer verantwoordelijkheden krijgen en jouw leiderschap nog verder ontwikkelen. Maar je kunt ook andere kanten op, bijvoorbeeld door je te specialiseren in de keuken of juist de bediening. Er zijn volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien in de horeca.

Kom werken in de horeca

Ben je klaar voor de uitdaging van leidinggevende keuken of bediening? Kom dan werken in de horeca! De horeca kent veel plekken, opleidingen en doorgroeimogelijkheden. Solliciteer vandaag nog en ervaar de verrassende veelzijdigheid van de horeca!