Werken op verrassend veelzijdige locaties

1200x1158 Bowling-pretpark

Werken op verrassend veelzijdige locaties

Werken in de horeca is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook verrassend veelzijdig. Vooral als je werkt op een unieke locatie. In de horeca hoef je niet alleen maar te werken in een restaurant of hotel. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een pretpark, bowlingbaan, of zelfs een rijdende tram? We lichten de leukste en meest opvallende locaties voor je uit.

Restaurant de Hoftrammm
Werken in een rijdende tram: uitdagend? Ja! Maar vooral heel erg leuk volgens Celine Vos, bedieningsmedewerker bij restaurant de Hoftrammm in Den Haag. “Aan boord van een tram die is omgebouwd tot restaurant, serveren we een 5-gangendiner en rijden we door Den Haag,” vertelt Celine. “Een unieke beleving voor gasten, dus het is extra leuk om ze 2,5 uur lang in de watten te leggen en een mooie herinnering mee te geven.” Natuurlijk heeft het werk ook uitdagingen. “Serveren in een rijdende tram is soms wel lastig. We schenken wijn en soep aan tafel, zodat je er niet mee hoeft te lopen, maar hierbij moet je goed opletten. Je weet immers nooit of de tram ineens moet remmen. Daarnaast komen alle gasten tegelijk in één piekmoment. Dat is echt aanpoten, maar ook heel leuk en dynamisch. En je krijgt er veel voor terug. De dankbaarheid van gasten aan het einde van een avond is voor mij heel waardevol.”

Wellnessretreat Thermea 2000
Naast je werk in de bediening een opgietsessie verzorgen in de sauna? Of als receptionist tijdens je dienst een ontspanningsmassage geven? Bij Thermae 2000 kan het! De winnaar van de Best Spa Awards 2022 ligt boven op de iconische Cauberg en biedt een prachtig uitzicht over het Zuid-Limburgse heuvelland. Als medewerker in dit resort word je niet alleen getrakteerd op dit unieke uitzicht, maar ook op bijzondere opleidingsmogelijkheden. “We vinden het heel belangrijk om onze medewerkers afwisselend werk en doorgroeimogelijkheden te bieden,” vertelt algemeen directeur Bastiaan Klomp. “Zo krijgen onze frontoffice- en F&B-medewerkers de kans om een interne opleiding te volgen in de wellness of tot masseur. Hoe tof is het om na je restaurantdienst een opgietsessie te verzorgen in de sauna?” Dat is pas écht verrassend veelzijdig werk!

Restaurant Bowling Venray
“Een avond werken is niet gewoon een avond werken, maar tegelijkertijd een uitje.” Dat klinkt fantastisch toch? Als we Suelynn Evers mogen geloven, moet je daarvoor aan de slag bij een bowlinghuis. Zij werkt zelf met veel plezier bij Restaurant Bowling Venray.“ De muziek en discolichten staan aan, de sfeer is leuk en de gasten zijn in een feestelijke stemming. Ik ga aan het eind van de avond met een voldaan en goed gevoel naar huis,” vertelt Suelynn. Haar collega Stijn Schaeffers vult aan: “Het werk is ook veelzijdig. We hebben een uitgebreide à-la-cartekaart, maar ook diverse arrangementen en verschillende hapjes voor bij het bowlen.” Dat klinkt als een (bowling)baan die nooit verveelt.

Een pretpark: Walibi Holland en de Efteling
Bij de Efteling draag je ook als medewerker in de horeca bij aan het sprookjesgevoel van bezoekers. Waar de attractie stopt gaat de horeca verder en andersom. “We nemen gasten mee in het verhaal. Het park is sprookjesachtig en als gast kom je nooit uit die sfeer,” vertelt Steven van Gils van de Efteling. “Baron 1898 is bijvoorbeeld een achtbaan met als thema de mijnbouw. Daar haal je een milkshake of churro’s bij het melkhuisje, zoals de mijnwerkers daar vroeger ook echt melk haalden. En na de avontuurlijke 4D-film Fabula loop je bij de uitgang zo tegen een Savannebar aan.”

En bij Walibi Holland gaan niet alleen de achtbanen razendsnel, maar ook de horecamedewerkers van het park. “Bij Walibi komen gasten voor de attracties en eet iedereen op dezelfde tijd,” vertelt Mascha Taminiau, directeur van Walibi. “Dat is maximale bezetting tussen 12.00 en 13.00 uur. We zetten in op snelle service zonder in te leveren op een goed product. We werken met QR-code op de tafels, maar blijven ook hameren op persoonlijk contact. Gasten willen gezien worden.”

Hoe nu verder?

Werken in de horeca is veel meer dan een bijbaan naast je studie. Het is een serieuze carrière volop doorgroeimogelijkheden. Het is verrassend en veelzijdig en biedt je niet alleen professionele, maar ook persoonlijke groei. Haal het beste uit jezelf en kies voor een carrière in de horeca!