De Kunst van het Onderhandelen: Haal het Beste uit Jouw Horeca Salaris!

Hey daar, horecakoning(in)!

Werken in de horeca is een feestje, maar laten we eerlijk zijn: aan het eind van de maand wil je ook graag je rekeningen betalen.

Het kan soms lastig zijn om te weten wat je waard bent en hoe je daarover moet onderhandelen. Gelukkig ben je bij gastrojobs.io aan het juiste adres. Hier zijn enkele gouden tips om het maximale uit je salaris te halen!

JOUW GROEI IN DE HORECA = GROEI IN SALARIS

Ervaring betaalt zich uit! Heb je het gemerkt? Na een paar jaar in de horeca zie je niet alleen dat je skills verbeteren, maar je salaris krijgt ook een fijne boost. En dat is méér dan verdiend.

1

Weet Wat Je Waard Bent

Voordat je überhaupt begint met onderhandelen, moet je weten wat gangbaar is in de branche. Raadpleeg de CAO Horeca en kijk naar de salarissen voor vergelijkbare functies in jouw omgeving. Informatie is macht!

2

Laat Zien Wat Je In Huis Hebt

Maak een lijst van je vaardigheden, ervaringen en successen. Heb je een nieuwe cocktail bedacht die een hit werd? Of heb je een efficiëntere manier gevonden om het restaurant te runnen tijdens de spitsuren? Dit zijn allemaal waardevolle punten voor je onderhandeling.

3

Timing is Alles

Kies het juiste moment. Het beste moment om te onderhandelen is vaak tijdens een functioneringsgesprek, wanneer je een nieuwe baan aangeboden krijgt, of na een periode waarin je uitzonderlijk goed hebt gepresteerd.

4

Denk Ook aan Secundaire Arbeidsvoorwaarden

Salaris is belangrijk, maar vergeet niet te denken aan andere voordelen zoals trainingen, doorgroeimogelijkheden, maaltijdvergoedingen of flexibele werktijden. Soms kan een combinatie van deze voorwaarden even waardevol zijn als een hoger salaris.

5

Blijf Professioneel en Positief

Onderhandelingen kunnen spannend zijn, maar blijf altijd beleefd en professioneel. Vermijd een confrontatie en zorg ervoor dat het gesprek positief blijft. Je wilt immers een win-win situatie voor zowel jou als je werkgever.

6

Wees Niet Bang om Nee te Zeggen

Als je het gevoel hebt dat het aanbod niet overeenkomt met je waarde, is het oké om nee te zeggen. Geef wel duidelijk aan waarom je het aanbod afwijst en blijf open voor verdere onderhandelingen.

Tot Slot…

De horeca is een branche waarin je veel kunt leren en groeien. En met de juiste onderhandelingsskills kun je er zeker van zijn dat je krijgt wat je verdient. Veel succes met je volgende salarisonderhandeling, en onthoud: je bent het waard!

Op zoek naar meer tips of een nieuwe uitdaging in de horeca? Duik dan verder in de wereld van komwerkenindehore.nl!

Hoe nu verder?

Werken in de horeca is veel meer dan een bijbaan naast je studie. Het is een serieuze carrière volop doorgroeimogelijkheden. Het is verrassend en veelzijdig en biedt je niet alleen professionele, maar ook persoonlijke groei. Haal het beste uit jezelf en kies voor een carrière in de horeca!