Functieprofiel: Bartender

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarbij je je sociale vaardigheden kunt inzetten én tegelijkertijd creatief kunt zijn? Dan is een baan als bartender wellicht iets voor jou! Als barkeeper ben je niet alleen verantwoordelijk voor het bereiden van de lekkerste drankjes, maar ook voor het bieden van een uitstekende service aan de gasten.

Dit ben jij

Je hebt een passie voor het bereiden van drankjes en het bieden van uitstekende service aan gasten. Je bent sociaal en hebt goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je stressbestendig en kun je goed werken onder druk. Je houdt ervan om in een team te werken en hebt oog voor detail. Als bartender heb je een representatieve uitstraling en ben je in staat om gasten op hun gemak te stellen.

Dit doe je

Als bartender ben je verantwoordelijk voor het bereiden van verschillende soorten drankjes, van cocktails tot bier en wijn. Je zorgt ervoor dat de bar er altijd netjes en opgeruimd uitziet en dat de voorraad op peil blijft. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt multitasken, omdat je tegelijkertijd verschillende bestellingen moet kunnen verwerken. Je biedt gasten een uitstekende service door hen vriendelijk te begroeten, naar hun wensen te luisteren en hen te voorzien van de juiste informatie over de drankjes.

Deze opleidingen kun je volgen

Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen om bartender te worden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opleiding tot bartender of mixologist. Daarnaast zijn er ook verschillende cursussen en workshops beschikbaar om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Hier kun je aan de slag

Als bartender kun je aan de slag bij verschillende horecagelegenheden, zoals restaurants, hotels, cafés en clubs. Er zijn mogelijkheden om zowel fulltime als parttime te werken, en je kunt ervoor kiezen om in de avonduren en in het weekend te werken.

Doorgroeimogelijkheden

Als bartender kun je doorgroeien naar verschillende functies binnen de horeca, zoals shiftleader, barmanager of bedrijfsleider. Je kunt ook kiezen voor een specialisatie, bijvoorbeeld door je te richten op het bereiden van specifieke cocktails of door je te verdiepen in wijn.

Kom werken in de horeca

Ben jij enthousiast geworden over de functie van bartender en wil je graag aan de slag in de horeca? Neem dan een kijkje op onze website en ontdek de verschillende vacatures die momenteel beschikbaar zijn. Kom werken in de horeca, want dat is verrassend veelzijdig.