Functieprofiel: Bedrijfsleider

Ben jij een geboren leider met een passie voor de horeca? Dan is een baan als bedrijfsleider wellicht iets voor jou. Als bedrijfsleider in de horeca ben je de drijvende kracht achter het succes van een horecaonderneming. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, het aansturen van het team en het behalen van de financiële doelstellingen. Klinkt dat als iets voor jou? Lees dan verder!

Dit ben jij

Als bedrijfsleider in de horeca ben je een echte duizendpoot. Je hebt een goed gevoel voor cijfers, bent commercieel ingesteld en hebt oog voor detail. Je bent niet bang om de handen uit de mouwen te steken en hebt een passie voor de horeca. Je bent een geboren leider en weet hoe je een team moet aansturen om tot de beste resultaten te komen. Daarnaast ben je communicatief vaardig en weet je hoe je gasten tevreden kunt stellen.

Dit doe je

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de onderneming. Zo stuur je de medewerkers aan, maak je de roosters, doe je de inkoop en bewaak je de financiële doelstellingen. Je zorgt ervoor dat de gasten tevreden zijn en dat de omzet wordt behaald. Daarnaast houd jij je bezig met de marketing van de onderneming en denk je na over nieuwe concepten en ontwikkelingen.

Deze opleidingen kun je volgen

Om bedrijfsleider in de horeca te worden zijn er verschillende opleidingen die je kunt volgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding Horecaondernemer/-manager op mbo-niveau 4 of de opleiding Hotel Management op hbo-niveau. Daarnaast zijn er verschillende cursussen en trainingen die je kunt volgen om jouw eigen leiderschapsstijl (verder) te ontwikkelen.

Hier kun je aan de slag

Als bedrijfsleider horeca kun je aan de slag bij verschillende horecaondernemingen. Denk hierbij aan restaurants, cafés, hotels, maar ook aan evenementenlocaties en cateringbedrijven. Er is dus genoeg keuze!

Doorgroeimogelijkheden

Je kunt doorgroeien naar verschillende functies. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een functie als District Manager, waarbij je verantwoordelijk bent voor meerdere vestigingen van een horecaonderneming. Ook kun je ervoor kiezen om een eigen horecaonderneming te starten.

Kom werken in de horeca

Ben je enthousiast geworden over werken als bedrijfsleider? Kom dan werken in de horeca! Er zijn volop kansen om je te ontwikkelen en door te groeien. Solliciteer vandaag nog en ervaar hoe verrassend veelzijdig werken in de horeca is.