Functieprofiel: Bezorger

Ben jij op zoek naar een dynamische baan waarbij je veel onderweg bent en tegelijkertijd de beste service kunt bieden aan klanten? Dan is de functie van bezorger in de fastservice wellicht iets voor jou! Als bezorger speel je een belangrijke rol in het succes van de horecaonderneming. Je bent het visitekaartje van het restaurant en zorgt ervoor dat de bestellingen op tijd en in goede staat worden afgeleverd.

Dit ben jij

Als bezorger in de fastservice ben je een echte teamspeler. Je werkt nauw samen met de keuken- en bedieningsmedewerkers om ervoor te zorgen dat de bestellingen op tijd en in goede staat worden afgeleverd. Daarnaast ben je klantgericht en vriendelijk in de omgang. Verder ben je in het bezit van een rijbewijs en heb je een goede kennis van de verkeersregels.

Dit doe je

Je bent verantwoordelijk voor het bezorgen van bestellingen bij klanten. Je controleert de bestellingen en zorgt ervoor dat alles compleet is. Je zorgt ervoor dat de bestelling op tijd en op de juiste plaats wordt afgeleverd. Naast het bezorgen van bestellingen, help je ook mee met het aannemen van bestellingen en het opnemen van de telefoon. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het netjes houden van de bezorgauto, scooter of fiets en het correct afhandelen van betalingen.

Deze opleidingen kun je volgen

Als bezorger in de fastservice hoef je geen specifieke opleiding te hebben afgerond. Wel is het in veel gevallen belangrijk dat je in het bezit bent van een rijbewijs en een goede kennis hebt van de verkeersregels. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld een cursus gastvrijheid te volgen om je communicatieve vaardigheden te verbeteren.

Hier kun je aan de slag

Er zijn veel restaurants en fastfoodketens die op zoek zijn naar bezorgers. Houd daarom vacaturepagina’s en jouw buurt in de gaten voor open vacatures.

Doorgroeimogelijkheden

Als bezorger in de fastservice zijn er verschillende functies waar je naar door kunt groeien. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar de functie van leidinggevende of bedrijfsleider. Ook kun je ervoor kiezen om jezelf te specialiseren in een bepaald gebied, zoals kok, catering of evenementen.

Kom werken in de horeca

Ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan? Dan is werken in de horeca iets voor jou. Of je nu aan de slag gaat als bezorger in de fastservice, kok of bedieningsmedewerker, de horeca biedt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.