Functieprofiel: cateringmedewerker

 

Ben jij iemand die graag mensen blij maakt met lekker eten en drinken? Dan is een baan als cateringmedewerker misschien wel iets voor jou. Als cateringmedewerker ben je degene die ervoor zorgt dat gasten op evenementen, in bedrijfskantines of in de horeca kunnen genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Dit ben jij

Als cateringmedewerker ben je representatief en klantvriendelijk. Je hebt een passie voor lekker eten en drinken en je hebt oog voor detail. Je bent flexibel en stressbestendig, want werken in de catering kan soms hectisch zijn. Daarnaast werk je graag samen in een team en ben je communicatief vaardig.

Dit doe je

Werk je in de catering, dan zijn er diverse taken die je uitvoert. Zo ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de hapjes en drankjes tijdens evenementen, feesten en bijeenkomsten. Je zorgt dat alles er netjes uitziet en dat de gasten niets tekortkomen. Daarnaast houd jij je bezig met het opbouwen en afbreken van de catering, zodat alles soepel verloopt en de locatie netjes achtergelaten wordt.

De taken die je uitvoert als cateringmedewerker:

• Het bereiden van hapjes en drankjes
• Het opbouwen en afbreken van de cateringlocatie
• Het serveren van hapjes en drankjes
• Het verzorgen van de bar
• Het onderhouden van contact met de gasten
• Het zorgen voor een schone en opgeruimde cateringlocatie

Deze opleidingen kun je volgen

Om aan de slag te gaan als cateringmedewerker is het handig om een opleiding of cursus te volgen in de horeca. Bijvoorbeeld de opleiding Horeca-assistent of de cursus Gastheer/Gastvrouw. Daarnaast zijn er ook diverse hygiëne- en veiligheidscursussen die relevant zijn voor werk in de catering.

Hier kun je aan de slag

Als cateringmedewerker kun je bij verschillende bedrijven aan de slag, zoals bedrijfskantines, cateringbedrijven, evenementenbureaus of horecazaken. Hier kun jij je passie voor het verzorgen van eten en drinken en samenwerken met andere enthousiaste horecaprofessionals kwijt.

Doorgroeimogelijkheden

Ben je op zoek naar meer uitdaging en wil je doorgroeien binnen de horeca? Dan zijn er verschillende functies waar je naartoe kunt groeien, zoals leidinggevende catering, partymanager of horeca-manager. Of je kunt je eigen cateringbedrijf starten. Met jouw ervaring en kennis kun je een waardevolle bijdrage leveren aan deze functies en jezelf blijven ontwikkelen.

Kom werken in de horeca

Kom werken in de horeca en ontdek de veelzijdigheid van deze branche! Of je nu wilt werken als catering medewerker, kok of barista, er is altijd een functie die bij jou past. Samen maken wij de horeca nog verrassender en veelzijdiger!