Functieprofiel: Pizzabakker

Ben jij een pizza-fan en vind jij het leuk om de perfecte pizza te bakken? Dan is een baan als pizzabakker echt iets voor jou! Als pizzabakker ben je verantwoordelijk voor het maken van overheerlijke pizza’s, die gasten keer op keer zullen doen watertanden. Maar wat houdt deze functie precies in? En welke mogelijkheden zijn er om door te groeien? Lees verder om erachter te komen!

Dit ben jij

Als pizzabakker in de fastservice ben je een echte teamplayer. Je werkt vaak in een drukke omgeving, waarin je snel en efficiënt moet kunnen werken om de gasten en klanten tevreden te houden. Je hebt een passie voor koken en bakken en je wilt je kennis en vaardigheden uitbreiden. Je bent bereid om hard te werken en je handen uit de mouwen te steken. Je hebt oog voor detail en je bent in staat om de pizza’s op een mooie en smakelijke manier te presenteren.

Dit doe je

Je bent verantwoordelijk voor het maken van pizza’s volgens de recepten van het restaurant. Je bereidt de ingrediënten voor, maakt het deeg en belegt de pizza’s. Je houdt de keuken schoon en netjes en zorgt ervoor dat alle bestellingen op tijd klaar zijn. Je werkt vaak in een team en je communiceert goed met de andere teamleden.

Deze opleidingen kun je volgen

Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen om pizzabakker te worden. Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding tot kok of horeca-assistent volgen. Ook zijn er specifieke opleidingen gericht op het bereiden van pizza’s, zoals de opleiding ‘Pizzaiolo’.

Hier kun je aan de slag

Als pizzabakker in de fastservice kun je aan de slag bij verschillende fastfoodketens en pizzeria’s. Je kunt solliciteren naar functies bij Domino’s Pizza, New York Pizza of bijvoorbeeld bij een lokale pizzeria bij jou in de buurt.

Doorgroeimogelijkheden

Je kunt doorgroeien naar verschillende functies. Zo kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie, zoals die van shiftleader of assistent-manager. Ook kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in het maken van andere Italiaanse gerechten en jezelf opwerken tot een chef-kok.

Kom werken in de horeca

Ben je op zoek naar een leuke en veelzijdige baan? Dan is werken in de horeca iets voor jou! Naast pizzabakker in de fastservice zijn er nog tal van andere functies beschikbaar in de horeca. Denk bijvoorbeeld aan bartender, hotelmanager of restaurantmanager. De horeca is verrassend veelzijdig en biedt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Dus waar wacht je nog op? Kom werken in de horeca!