Functieprofiel: Gastheer/-vrouw

Ben jij een sociaal persoon met een passie voor gastvrijheid? Dan ben je wellicht de perfecte kandidaat voor een baar als gastheer/-vrouw. In deze functie ben je het gezicht van een horecazaak en zorg je ervoor dat gasten zich welkom voelen en een fijne tijd hebben.

Dit ben jij

Als gastheer/-vrouw heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent communicatief vaardig en kunt goed inspelen op de wensen van de gasten. Je bent stressbestendig en werkt graag in teamverband. Ook ben je representatief en heb je oog voor detail. Verder beschik je over een groot inlevingsvermogen en weet je hoe je gasten kunt verrassen en verwennen.

Dit doe je

Als gastheer/-vrouw heb je een veelzijdige functie. Je bent verantwoordelijk voor het ontvangen en placeren van gasten en het opnemen van bestellingen. Daarnaast ben je het aanspreekpunt van gasten en zorg je ervoor dat hun wensen worden vervuld. Ook ben je verantwoordelijk voor het afrekenen en het verwerken van betalingen.

Deze opleidingen kun je volgen

Om als gastheer/-vrouw aan de slag te gaan, heb je geen specifieke opleiding nodig. Wel is het belangrijk dat je affiniteit met gastvrijheid hebt er ervoor leeft om het gasten naar de zin te maken. Daarnaast zijn verschillende opleidingen en cursussen die je kunt volgen om je kennis en vaardigheden te vergroten. Denk hierbij aan een opleiding tot gastheer/-vrouw, gastvrouw/-heer of horeca-assistent. Ook kun je cursussen volgen op het gebied van wijnkennis, etiquette en gastvrijheid.

Doorgroeimogelijkheden

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Zo kunt je bijvoorbeeld doorgroeien naar leidinggevende functies, zoals restaurantmanager of maître. Of je kiest ervoor om je te specialiseren in een bepaald vakgebied, zoals sommelier of cocktailshaker.

Kom werken in de horeca

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarin je gasten kunt verwennen en verrassen? Dan is gastheer/-vrouw wellicht de perfecte functie voor jou! Of je nu een ervaren gastheer/-vrouw bent of net begint aan je carrière, er is altijd een passende functie voor jou beschikbaar. Wacht niet langer en kom werken in de horeca!