Functieprofiel: Barmedewerker

Ben jij op zoek naar een uitdagende en gezellige baan in de horeca? Dan is een baan als barmedewerker misschien wel iets voor jou. Als je dol bent op het maken van de perfecte cocktail, het serveren van de beste wijnen en het creëren van een gezellige sfeer voor gasten, dan is dit de functie voor jou.

Dit ben jij

Als barmedewerker ben je het gezicht van de bar. Je bent altijd vriendelijk en gastvrij, en je hebt oog voor de behoeften van de gasten. Je hebt een passie voor het creëren van de perfecte drankjes en je bent altijd op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van cocktails en wijnen. Daarnaast ben je stressbestendig en kun je goed omgaan met drukte. Je houdt je hoofd koel als het druk is aan de bar en weet altijd de rust te bewaren.

Dit doe je

Tijdens je werk als barmedewerker heb je een breed takenpakket. Je maakt en serveert drankjes aan gasten in de bar, het restaurant en op het terras. Je zorgt ervoor dat de bar altijd netjes en opgeruimd is en dat de voorraad op peil blijft. Daarnaast adviseer je gasten over de verschillende drankjes en gerechten die worden geserveerd. Ook ben je verantwoordelijk voor het afrekenen van de bestellingen en het afsluiten van de kassa.

Deze opleidingen kun je volgen

Als barmedewerker hoef je niet per se een specifieke opleiding te hebben gevolgd. Het is voornamelijk belangrijk dat je affiniteit hebt met de horeca en dat je graag met mensen werkt. Wel zijn er verschillende opleidingen en trainingen die je kunt volgen om je vaardigheden verder te ontwikkelen en door te groeien in je carrière. Denk hierbij aan een opleiding tot bartender, een wijnopleiding of een hospitality managementopleiding. Ook zijn er vaak interne trainingen en cursussen beschikbaar om je kennis en vaardigheden bij te spijkeren, zoals een cursus Wijnkennis.

Hier kun je aan de slag

Als housekeeping medewerker kun je bij verschillende soorten hotels aan de slag, van klein en knus tot groot en luxueus. Ook kun je werken in vakantieparken of andere verblijfsaccommodaties. De meeste hotels hebben zowel fulltime als parttime functies beschikbaar, waardoor het goed te combineren is met bijvoorbeeld een studie of gezin.

Doorgroeimogelijkheden

Er zijn ook volop mogelijkheden om door te groeien in je carrière. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien naar de functie van barmanager, shiftleider of zelfs bedrijfsleider. Ook kun je je specialiseren in bijvoorbeeld cocktails of wijnen, en aan de slag gaan als bartender of sommelier. De horeca biedt talloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Kom werken in de horeca

Ben je op zoek naar een uitdagende en veelzijdige baan in de horeca? Dan is een functie als barmedewerker in een hotel echt iets voor jou! Kom werken in de horeca en ontdek de verrassende veelzijdigheid van deze branche. Met de juiste opleiding en vaardigheden kun je een glansrijke carrière tegemoet gaan als barmedewerker.