Functieprofiel: Facilitair medewerker/manager

Ben jij een gedreven persoon met een passie voor gastvrijheid en organisatie? Dan is een baan als facilitair medewerker of -manager in een hotel misschien wel iets voor jou! In deze functie ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het hotel, zodat gasten kunnen genieten van een onvergetelijk verblijf.

Dit ben jij

Als facilitair medewerker of -manager ben je een echte duizendpoot. Je hebt oog voor detail en kunt snel schakelen tussen verschillende taken. Je bent altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit van het verblijf van de gasten te verbeteren en weet precies wat er nodig is om hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Dit doe je

Er zijn diverse taken die je uitvoert om het verblijf van de gasten zo comfortabel mogelijk te maken. Denk hierbij aan het beheren van de inkoop en voorraad, het aansturen van het schoonmaakteam en het regelen van onderhoud aan het gebouw en de technische apparatuur. Ook ben je verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen en vergaderingen in het hotel. Als facilitair manager in een hotel stuur je de facilitaire afdeling aan en zorg je ervoor dat alle processen soepel verlopen. Kortom, of je nou als facilitair medewerker of manager werkt: je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat gasten zich thuis voelen in het hotel.

Deze opleidingen kun je volgen

Wil je aan de slag als facilitair medewerker of -manager in een hotel? Dan zijn er diverse opleidingen die jou kunnen helpen bij het ontwikkelen van de juiste vaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een MBO-opleiding Facilitair Leidinggevende of een HBO-opleiding Facility Management. Daarnaast zijn er diverse cursussen en trainingen beschikbaar om jouw kennis en kunde bij te spijkeren.

Hier kun je aan de slag

Als facilitair medewerker of -manager kun je aan de slag bij diverse hotels in Nederland. Denk hierbij aan grote ketens of juist kleine boutique hotels. Er zijn volop mogelijkheden om te groeien en jezelf verder te ontwikkelen binnen de hotellerie. Maar ook in andere horecazaken kun je aan de slag als facilitair medewerker!

Doorgroeimogelijkheden

Ben je ambitieus en wil je graag doorgroeien binnen de horeca? Dan zijn er diverse functies waar je naartoe kunt groeien. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als Hotel Manager, waarbij je verantwoordelijk bent voor het totale reilen en zeilen van het hotel. Ook kun je doorgroeien naar een functie als Event Manager, waarbij je verantwoordelijk bent voor het organiseren van evenementen en bijeenkomsten. Of je groeit door naar een functie als Area Manager, waarbij je meerdere hotels onder je hoede hebt.

Kom werken in de horeca

Ben je enthousiast geworden over de functie van facilitair medewerker of -manager in een hotel? Kom dan werken in de horeca! Er zijn volop mogelijkheden om te groeien en jezelf verder te ontwikkelen binnen deze bruisende sector. Wacht niet langer en kom werken in de horeca. Want de horeca, dat is verrassend veelzijdig.