Functieprofiel: Medewerker Bediening

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan waarbij je de gasten kunt verwennen met heerlijke gerechten en drankjes? Dan is een baan als bedieningsmedewerker wellicht iets voor jou! Als Medewerker Bediening ben je de spil tussen keuken en gasten en zorg je ervoor dat iedereen een geweldige ervaring heeft in het restaurant.

Dit ben jij

Je bent het visitekaartje van het restaurant. Je bent representatief, gastvrij en weet hoe je gasten op hun gemak kunt stellen. Je vindt het leuk om in een team te werken en bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Daarnaast heb je oog voor detail en ben je flexibel ingesteld.

Dit doe je

In de bediening heb je verschillende taken. Je verwelkomt gasten bij binnenkomst, begeleidt ze naar hun tafel en geeft ze advies over de gerechten en drankjes op de kaart. Je neemt bestellingen op en zorgt ervoor dat deze op tijd bij de gasten worden geserveerd. Ook het afruimen van tafels en het opmaken van de rekening behoren tot jouw takenpakket.

Deze opleidingen kun je volgen

Om bedieningsmedewerker te worden kun je verschillende opleidingen volgen. Zo is er de mbo-opleiding Gastheer/Gastvrouw, niveau 2 en de mbo-opleiding Zelfstandig Medewerker Bediening, niveau 3. Daarnaast zijn er diverse specifieke trainingen en cursussen die je kunt volgen om je kennis en vaardigheden te vergroten.

Doorgroeimogelijkheden

Als Medewerker Bediening zijn er diverse doorgroeimogelijkheden binnen de horeca. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar de functie van Shiftleader, waarbij je verantwoordelijk bent voor het aansturen van het bedieningspersoneel. Ook kun je doorgroeien naar de functie van Restaurant Manager, waarbij je verantwoordelijk bent voor het gehele restaurant.

Kom werken in de horeca

Ben je enthousiast geworden over de functie van Medewerker Bediening? Dan is het tijd om de volgende stap te zetten en te solliciteren! Werken in de horeca is verrassend veelzijdige baan, waarbij geen dag hetzelfde is. Bovendien kun je veel leren van je collega’s en doorgroeien naar andere functies binnen het restaurant. Dus waar wacht je nog op? Kom werken in de horeca!