Functieprofiel:
Housekeeping medewerker of supervisor

Misschien denk je bij de horeca al snel aan koks, bedining en bartenders, maar er zijn nog veel meer belangrijke functies in deze branche. Housekeeping medewerkers bijvoorbeeld! Zonder hen zou het namelijk een stuk minder prettig zijn om in een hotel te verblijven. In deze functie draait alles om het schoonmaken en onderhouden van hotelkamers en andere ruimtes. Maar wat houdt dit precies in? En is dit misschien wel de perfecte functie voor jou? Lees snel verder!

Dit ben jij

Je bent van nature netjes en opgeruimd. Je bent een harde werker die niet vies is van fysiek werk en graag een steentje bijdraagt aan een prettig verblijf voor de gasten. Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig, zodat elke kamer er tiptop uitziet. Verder ben je flexibel en kun je goed samenwerken met andere medewerkers van het hotel.

Dit doe je

Als housekeeping medewerker houd je je bezig met het schoonmaken en onderhouden van hotelkamers. Denk hierbij aan het opmaken van bedden, het verschonen van beddengoed en handdoeken, stofzuigen, dweilen en het schoonmaken van badkamers. Daarnaast zorg je ervoor dat de voorraden op peil blijven en controleer je of alle apparatuur nog goed werkt. Kortom, een afwisselende en verantwoordelijke functie waarin je veel contact hebt met gasten.

Deze opleidingen kun je volgen

Je hebt geen specifieke opleiding nodig om als housekeeping medewerker aan de slag te gaan. Wel is het belangrijk dat je bereid bent om hard te werken, gastvrij bent en een goede fysieke conditie hebt. Wil je jezelf verder ontwikkelen in deze functie? Dan kun je bijvoorbeeld een opleiding tot professioneel schoonmaker volgen, of een cursus hospitality. Ook zijn er specifieke trainingen voor housekeeping medewerkers, waarin je leert om nog efficiënter en gastvrijer te werken.

Hier kun je aan de slag

Als housekeeping medewerker kun je bij verschillende soorten hotels aan de slag, van klein en knus tot groot en luxueus. Ook kun je werken in vakantieparken of andere verblijfsaccommodaties. De meeste hotels hebben zowel fulltime als parttime functies beschikbaar, waardoor het goed te combineren is met bijvoorbeeld een studie of gezin.

Doorgroeimogelijkheden

Op den duur kun je vanuit de housekeeping doorgroeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld als supervisor housekeeping. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team zorg je ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Ook kun je je specialiseren in het schoonmaken van specifieke ruimtes, zoals zwembaden of spa’s. Ook kun je ervoor kiezen om een opleiding of cursus te volgen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en door te groeien naar andere (leidinggevende) functies binnen de horeca.

Kom werken in de horeca

Ben je op zoek naar een uitdagende en veelzijdige functie in de horeca? Dan is housekeeping misschien wel iets voor jou! De horeca biedt een breed scala aan vacatures, van kok tot barista en van bediening tot housekeeping. De horeca is verrassend veelzijdig en biedt volop kansen.