Functieprofiel: fastservicemedewerker

 

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie in de fastfoodsector? Dan is een baan als fastservicemedewerker misschien iets voor jou! Als fastservicemedewerker ben jij de spil in het wiel van het fastfoodrestaurant. Jouw rol is van groot belang voor de gasten en het bedrijf, omdat jij ervoor zorgt dat de gasten de beste ervaring krijgen en het bedrijf soepel blijft draaien. Maar wat houdt de functie precies in?

Dit ben jij

Als fastservicemedewerker ben je vrolijk, klantgericht en een echte teamspeler. Je werkt graag in een snelle en dynamische omgeving en bent stressbestendig. Jouw passie is om de gasten te helpen en tevreden te stellen.

Dit doe je

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende taken, zoals het opnemen van bestellingen, bereiden van maaltijden, doen van kassawerkzaamheden en het schoonmaken van de werkplek en apparatuur. Je werkt samen met je collega’s om de beste service te bieden en de gasten tevreden te stellen. Je zorgt ervoor dat de gasten op tijd hun bestellingen krijgen en dat het restaurant er schoon en netjes uitziet.

Deze opleidingen kun je volgen

Om aan de slag te gaan als fastservicemedewerker heb je in principe geen opleiding nodig, maar je kunt natuurlijk wel verschillende opleidingen volgen om je vaardigheden te verbeteren en door te groeien. Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding volgen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid of een training gastvrijheid en klantgerichtheid. Of je kunt een opleiding volgen tot leidinggevende horeca, waarin je leert hoe je een team kunt aansturen en het restaurant efficiënt kunt runnen.

Hier kun je aan de slag

Er zijn veel verschillende bedrijven waar je als fastservicemedewerker aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan fastfoodketens, lunchrooms of cafetaria’s. Ook zijn er mogelijkheden binnen hotels, pretparken en andere horecabedrijven. Er zijn talloze mogelijkheden en de kans is groot dat er een fastfoodrestaurant bij jou in de buurt is dat op zoek is naar een medewerker.

Doorgroeimogelijkheden

Je kunt niet alleen op veel plekken aan de slag, ook kun je doorgroeien naar veel andere functies binnen de horeca. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als leidinggevende of manager in een fastfoodrestaurant of kun je doorgroeien naar een functie in de keuken of bediening. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een hbo-opleiding in de horeca te volgen en je verder te specialiseren.

Kom werken in de horeca

Ben jij enthousiast geworden over de functie van fastservicemedewerker en wil je graag aan de slag in de horeca? Kom dan werken in de horeca! De horeca is een verrassend veelzijdige branche waar je kunt doorgroeien en jezelf kunt ontwikkelen. Bekijk hier de mogelijkheden.