Functieprofiel: floormanager

 

Ben jij een échte multitasker, iemand die altijd het overzicht behoudt en graag het aanspreekpunt is voor zowel collega’s als gasten? Dan is een baan als floormanager in de vrijetijdssector misschien wel iets voor jou! In deze functie ben je de spil in het web van een horecaonderneming en zorg je dat alles op de vloer op rolletjes loopt.

Dit ben jij

Als floormanager ben je een echte multitasker. Je bent in staat om meerdere ballen tegelijkertijd hoog te houden en houdt altijd het overzicht. Je bent diegene die het team op de vloer aanstuurt en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Je bent communicatief sterk en weet hoe je mensen op een positieve manier kunt motiveren. Ook ben je oplossingsgericht en weet je snel te schakelen in drukke situaties. Een flexibele instelling en stressbestendigheid zijn daarom een must!

Daarnaast ben je niet alleen het gezicht van het bedrijf en het eerste aanspreekpunt voor de gasten, maar ben je ook belangrijk voor het team. Je geeft leiding, motiveert, coacht en ondersteunt waar nodig. Kortom: je hebt oog voor zowel de gasten als je collega’s en weet deze twee aspecten perfect met elkaar te combineren.

Dit doe je

Als floormanager heb je een zeer gevarieerd takenpakket. Zo ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de vloer en zorg je dat het team goed functioneert. Je zorgt dat alle medewerkers op de hoogte zijn van hun taken en verantwoordelijkheden en stuurt bij waar nodig. Ook zorg je ervoor dat alles er tip-top uitziet, gasten de beste service krijgen en blijven terugkomen.

Deze opleidingen kun je volgen

Om floormanager in de vrijetijdssector te worden is een diploma geen vereiste, maar wel een pré. Hierbij kun je denken aan een MBO-opleiding zoals Leisure & Hospitality, Hotelmanagement of Eventmanagement. Ook kun je een HBO-opleiding volgen zoals Hotel- en Eventmanagement. Daarnaast zijn er diverse cursussen en trainingen die je kunt volgen om jezelf verder te ontwikkelen en jouw kennis en vaardigheden bij te spijkeren.

Hier kun je aan de slag

Als floormanager kun je aan de slag bij diverse horecazaken in de vrijetijdssector. Denk hierbij aan hotels, restaurants, pretparken of evenementenlocaties. Er is dus genoeg variatie en je kunt altijd een plek vinden die bij jou past.

Doorgroeimogelijkheden

Je hebt als floormanager de mogelijkheid om door te groeien naar de functie van assistent-bedrijfsleider of bedrijfsleider. Of je kunt doorgroeien naar de functie van horecamanager of operations manager. Ook kun je ervoor kiezen om jezelf te specialiseren in bijvoorbeeld eventmanagement of marketing.

Kom werken in de horeca

Ben je op zoek naar een uitdagende functie in de horeca? Dan is een baan als floormanager misschien wel iets voor jou! Met deze functie kun je alle kanten op en zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. De horeca is verrassend veelzijdig en biedt volop kansen voor mensen met ambitie. Kom werken in de horeca en ontdek zelf hoe leuk en uitdagend deze branche kan zijn!