Functieprofiel: receptionist/frontoffice medewerker

 

Ben jij iemand die graag gasten verwelkomt en ervoor zorgt dat zij zich direct thuis voelen? Ben je altijd in voor een praatje en vind je het leuk om mensen te helpen? Dan is de functie van receptionist/ frontoffice medewerker in de vrijetijdssector iets voor jou!

Dit ben jij

Als receptionist of frontoffice medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor gasten die een hotel, camping, vakantiepark, attractiepark of andere vrijetijdsbestemming bezoeken. Je bent vriendelijk, gastvrij en weet als geen ander hoe je mensen een warm welkom geeft. Je staat gasten te woord bij vragen en lost eventuele problemen op een professionele manier op. Daarnaast ben je administratief sterk en kun je goed overweg met computersystemen.

Dit doe je

Bij de front office in een horecazaak binnen de vrijetijdssector heb je een breed takenpakket. Zo ben je verantwoordelijk voor het inchecken van gasten, het verstrekken van informatie over de accommodatie en de omgeving, het beantwoorden van telefoontjes en het verwerken van reserveringen. Ook zorg je voor een correcte afhandeling van reserveringen, betalingen en administratie. Je zorgt ervoor dat de receptie en de lobby er netjes uitzien en onderhoudt contacten met leveranciers en andere afdelingen binnen het bedrijf.

Deze opleidingen kun je volgen

Om als receptionist of frontoffice medewerker aan de slag te gaan, is een diploma in hotelmanagement, toerisme of hospitality een pré. Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen, zoals de opleiding Front Office Manager, Toerisme of Hospitality Management. Daarnaast is het belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden hebt en het leuk vindt om mensen te helpen.

Hier kun je aan de slag

Je kunt aan de slag bij diverse vrijetijdsbestemmingen, zoals hotels, campings, vakantieparken, attractieparken, theaters, bioscopen en bezienswaardigheden. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is altijd wel een passende functie te vinden.

Doorgroeimogelijkheden

Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden. Zo kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld als Front Office Manager. Of je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaalde tak van de vrijetijdssector, zoals de evenementenbranche of de horeca.

Kom werken in de horeca

Ben je op zoek naar een afwisselende baan waarin je veel contact hebt met mensen? En vind je het leuk om in de vrijetijdssector te werken? Dan is de functie van receptionist/frontoffice medewerker iets voor jou! De horeca is verrassend veelzijdig en biedt volop kansen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Dus waar wacht je nog op? Kom werken in de horeca en maak deel uit van een bruisende en dynamische sector!