Functieprofiel: Terrasmedewerker

 

Ben jij een echte gastheer of gastvrouw die graag buiten is en ervan houdt om mensen te laten genieten van de zon onder het genot van een hapje en drankje? Dan is een baan als terrasmedewerker echt iets voor jou! Als terrasmedewerker ben jij de persoon die zorgt voor een goede sfeer op het terras en de gasten voorziet van een lekker hapje en drankje. Hier vertellen we wat deze functie inhoudt, welke opleidingen je kunt volgen en waar je aan de slag kunt gaan.

Dit ben jij

Je bent spontaan, sociaal en representatief. Je hebt een gastvrije en klantgerichte instelling en bent een echte teamplayer. Je vindt het heerlijk om in de buitenlucht te werken en houdt van afwisseling in je werkzaamheden. Daarnaast ben je flexibel en kun je goed omgaan met drukte en stressvolle situaties.

Dit doe je

Als terrasmedewerker ben je verantwoordelijk voor het ontvangen en bedienen van gasten op het terras. Je neemt bestellingen op, serveert drankjes en gerechten en zorgt voor een goede sfeer op het terras. Daarnaast maak je de tafels schoon en zorg je dat het terras er netjes uitziet. Je bent ook verantwoordelijk voor het afrekenen en het bijhouden van de voorraad. Je kunt ook worden gevraagd om bij te springen in de keuken, bar of andere afdelingen. Kortom, geen dag is hetzelfde als terrasmedewerker!

  Deze opleidingen kun je volgen

  Om als terrasmedewerker aan de slag te gaan is geen specifieke opleiding vereist. Wel is het belangrijk dat je goede sociale vaardigheden hebt en een servicegerichte instelling. Een horecaopleiding kan echter wel helpen bij het vinden van een baan en kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding tot gastheer/gastvrouw of bartender. Een aantal opleidingen die goed aansluiten bij deze functie zijn:

  Hier kun je aan de slag

  Als terrasmedewerker kun je aan de slag bij verschillende horecagelegenheden, zoals restaurants, cafés, strandtenten en hotels. Maar ook voor evenementen en festivals worden vaak terrasmedewerkers gevraagd. Het is een veelzijdige functie waarbij je op veel verschillende plekken kunt werken en waar je veel ervaring kunt opdoen.

  Doorgroeimogelijkheden

  Ben je een terrasmedewerker, dan zijn er diverse doorgroeimogelijkheden binnen de horeca. Je kunt doorgroeien naar een functie als bartender, bedieningsmedewerker of teamleider. Daarnaast kun je ook kiezen voor een specialisatie binnen de horeca, zoals sommelier of barista.

  Kom werken in de horeca

  Dus ben je op zoek naar een leuke en afwisselende baan in de horeca? Kom werken als terrasmedewerker en ontdek de vele mogelijkheden die de horeca te bieden heeft. De horeca is verrassend veelzijdig en biedt volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Wacht niet langer en solliciteer vandaag nog!